" Egyetlen emberi élet sem mentes a hibáktól.

A legszentebbek is csak az Égben lesznek tökéletesek. "

Lisieux-i Kis Szent Teréz

Ezúttal - kivételesen - egy saját receptet osztok meg olvasóinkkal. Általunk nagyon kedvelt, gyümölcsökkel dúsított és nem is túl egészségtelen finomság a céklás ribizlitorta.

Az eredeti recept szerint már évek óta rendszeresen készítettem és tavaly alakítottam át oly módon, hogy a tésztájába bele került a cékla. Elsőre talán sokaknak furcsa ez a gondolat, de érdemes kipróbálni. Nekünk bevált.

Tészta:

20 dkg cékla
0,6 dl víz 0 0
3 tojás
1 dl olíva olaj
10 dkg fruktóz
10 dkg nyírfacukor
10 dkg zabliszt
4 dkg darált dió
2 csapott teáskanál sütőpor
2 dkg kakaópor

Töltelék:

70 dkg ribizli
3,5 dl habtejszín
1 dkg fruktóz

Szénhidrát összesen: 360 - Kalória összesen: 3621 - A torta 16 szeletesre van "tervezve".

Íme a folyamat:

A céklát megtisztítjuk, kockákra vágva a vízzel megpároljuk, és együtt mixeljük.
A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal és az olajjal. Belekeverjük a kihűlt céklapürét.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, darált dióval, kakaóporral. Összeforgatjuk a céklás keverékkel.
24 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát.
165 fokon (légkeveréses sütőnél) kb. 25 percig sütjük (tűpróbáig).
Amikor kihűlt vékony lapot levágunk a tetejéből, amit összemorzsolunk. Levesszük a sütőpapírt.
Visszatesszük a lapot a formába, ráöntjük a ribizlit (ami lehet fagyasztott is).
Felverjük keményre a tejszínhabot a cukorral, rásimítjuk a ribizlire.
Rászórjuk a morzsát, picit lenyomkodjuk.
Pár óra múlva körbevágjuk, levesszük róla a kapcsos formát.
Lehűtve kínáljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához.